Tabara de limba engleza – Ziua 2 – 3 august 2016

3 august 2016, 8:00. Dam startul zilei cu nr. 2 din Tabara de limba engleza “Talk, Talk, Talk! English Summer Camp”

Ne-am trezit cu mare greutate in aceasta dimineata si nu toti sunt incantati de ideea unei jumatati de ora de sport inainte de micul dejun. 🙂 Diluam de aceea prima activitate sportiva a zilei, caci nu ne dorim sa facem febra musculara chiar din prima zi. Impletim stretching-ul cu respiratii adanci in pozitie de yoga, cu ochii indreptati catre culmile muntilor Piatra Craiului, la poalele carora ne aflam. Putini au insa rabdarea sa priveasca peisajul superb, crestele acoperite de abur ale muntilor, verdele crud din jur. Susurul paraului care curge chiar prin curtea pensiunii este acoperit de vocile somnoroase ale copiilor care intreaba la fiecare 30 de secunde cand e ora de masa :)))

Mancam asadar si incepem programul zilei. Prima activitate de grup a zilei este plina de miscare in aerul tare de munte. Jocurile competitive ii trezesc pe copii din amorteala. Sunt disperati sa castige cu orice pret, unii se imping singuri dincolo de limitele rezistentei fizice.

“E doar un joc! Jucam ca sa ne distram, nu sa castigam!” – degeaba, nimeni nu asculta. Batalia se da pe viata si pe moarte. Avem castigatori si invinsi. Cei invinsi promit sa rastoarne scorul cu prima ocazie.

ZIUA 2 are ca tema principala “Dezvoltarea personala”.  Copiii sunt organizati in grupuri de interactiune extrem de variate. Jocurile de rol inter-sociale si inter-personale, materialele si metodele folosite ofera participantilor sansa unor interactiuni individuale si de grup menite sa dezvolte exprimarea gandurilor, a sentimentelor, gestionarea pozitiva a relatiilor de ceilalti, spiritul de echipa, creativitatea si comunicarea constructiva.

Cateva jocuri au fost special proiectate pentru a scoate in evidenta sentimentele negative cu care se confrunta copiii si adolescentii in situatii iesite din controlul lor. Folosim aceste oportunitati sa discutam (in limba engleza, bineinteles) despre sentimente, despre gestionarea lor, despre felul in care identificam si mentinem controlul asupra aspectelor negative care abunda in societatea in care ei cresc si se formeaza.

Pentru a incheia ziua intr-o nota pozitiva si optimista, ne jucam cu cuvinte si mima, ne destindem si radem pana seara tarziu.

Se mai incheie astfel o zi de tabara. A fost o zi bogata in experiente unice si valoroase. Pe maine!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *